MCA pijak kepala orang Melayu sebagai tangga ke Parlimen

Apa tidaknya, MCA tidak akan berjaya ke parlimen kalau calon mereka bertanding dikawasan majoriti bukan melayu. Awal awal lagi calon mca akan dibaham oleh calon DAP dan nasib baik ada pengundi Melayu dikawasan tersebut dapat juga jumlah undi yang banyak walaupun tetap kalah.

PRK Tg. Piai merupakan bukti yang masih panas lagi. Baru saja melangkah ke parlimen tetapi sudah berani melaungkan bantahan agenda dakwah di ipt, membantah tulisan jawi dan macam macam lagi yang disuarakannya senada dengan DAP parti tamak haloba. Langsung tidak segan silu kepada UMNO dan PAS yang telah membantu bermati matian semasa PRK Tg. Piai baru baru ini.

Agaknya MCA ni sengaja nak jadi hero kepada bangsa cina supaya pengundi cina dikawasan majoriti melayu tempat dia bertanding akan menyokong MCA. Apa nak dirisaukan dengan undi orang Melayu walaupun orang Melayu adalah majoriti, nanti apabila sudah sampai masa hendak PRU15 buatlah janji janji manis, umrah percuma atau sekurang kurangnya buat program mengecat pintu pagar masjid, maka berduyun duyunlah orang Melayu pakat mengundi calon MCA.

Cukup cukuplah MCA pijak kepala orang melayu. Selepas ini jangan sanggup lagi mana mana parti memberikan laluan kepada MCA untuk bertanding dikawasan majoriti melayu, minta saja dia bertanding di kawasan majoriti bukan melayu kerana disitu sebenarnya tempat mca untuk jatuh bangun dalam arena politik.

Selama ini orang Melayulah yang bermatian memenangkan calon MCA untuk ke parlimen, tetapi lihatlah selamba sahaja MCA pijak kepala orang melayu setelah bergelar YB, satupun tidak ada suaranya dalam mempertahankan hak orang Melayu pabila dap parti tamak haloba mempertikaikan hak orang Melayu.

Ustaz Hj. Zamani Ibrahim

Pengerusi Badan Perhubungan Berjasa Negeri Sembilan

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.