PIMPINAN MUDA IMPIAN BERJASA

Malaysia dari sudut perlembagaannya memposisikan bangsa Melayu, agama Islam dan intitusi Raja Melayu dengan tersusun sesuai dengan sejarah negara dan faktor komposisi kaum. Maka penguasaan politik perlu kembali kepada Melayu Islam demi kestabilan negara. Kestabilan jangka panjang ini juga akan turut di nikmati oleh kaum kaum lain. Adakah kita telah bersedia untuk tugas yang berat memimpin negara?

BERJASA sentiasa berpesan terutama kepada pimpinan muda akan besar dan beratnya tanggungjawab yang akan di pikul kelak. Persiapan jiwa dan mental dengan bekalan ilmu dan iman tinggi sahaja yang mampu dalam mengalas tugas berat memimpin negara. Proses pendidikan, latihan dan sifat terbuka kepada KESEPAKATAN sesama melayu islam sangat penting.

Pimpinan Berjasa juga berpesan kepada pemuda agar sentiasa menyiapkan diri dengan satu kekuatan jiwa, mental dan kekuatan KESATUAN. Di samping itu berusaha membawa rakan-rakan seangkatan, tak kira dari mana mana wadah politik dan NGO Melayu Islam berlainan agar tidak mengulangi kelemahan dan kesilapan sebelum ini.

Pemuda ini tidak tercebur dalam politik sekadar dengan minat dan semangat kosong dan tidak sekadar terikut ikut-kawan. Pemuda ada misi dan visi besar untuk dunia dan akhirat. Mereka memulakan pembinaan kerajaan dalam diri, membina negara dalam diri sendiri terlebih dahulu. Pembinaan AKIDAH yang sempurna dalam diri dan menyakini Islam adalah semulia-mulia sistem hidup. Bina displin diri, saling hormat-menghormati pandangan orang lain selagi pandangan itu baik dan membina. Dan bersifat tegas terhadap pandangan yg bertentangan dengan islam.

Ini lah bakal pimpinan melayu islam yang berwibawa dan berintegriti bakal lahir memimpin Malaysia, tanah air tercinta.

 

 

Abd Aziz Bin Sardan

Setiausaha Agung Berjasa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.