SIRI 3: BERJASA PARTI PIMPINAN MUDA

Hati yang kukuh dengan akidah Islamnya dan minda yang berisi ilmunya. Istiqomah pendirian dan bangkit mengharungi arus liberal yang sedang mengancam agama, bangsa dan negara. Membaca tentang budaya, sosial, politik, ekonomi, isu dalam negara dan antarabangsa. Pemuda yang tidak sekadar dengan hasil kajian nya sendiri kini berkolobrasi dengan pusat-pusat kajian dan pusat-pusat latihan kepimpinan yang lain. Itu lah kehebatan Pemuda Berjasa

Mereka sedar masyarakat luar tidak lagi boleh dihidang dengan omongan kosong dan sekadar persepsi semata-mata. Nas yang sahih dan fakta yang tepat menjadi bekalan dalam mengharungi ideologi islam yang di campur aduk dengan ideologi ciptaan manusia. “Kami bertekad ke hadapan sebagai pimpinan berwibawa dan berisi untuk memberi semangat baru melayu islam keluar dari kekeliruan”.

Antara lain lagi, mereka sedar walaupun perlembangaan sekarang adalah warisan penjajah, tetapi pakar-pakar islam pada masa itu sempat merangka kedudukan Islam dan bangsa dalam perlembagaan. Dan terbukti sekarang musuh musuh islam dan gerakan Islam liberal sedang berjuang menghapuskan Islam sebagai agama negara dan keistimewaan melayu dalam perlembagaan.

Syabas kepada sekumpulan PEMUDA BERJASA, bermula sebagai pengkaji dan kini bersedia sebagai bakal pemimpin negara.

Semoga berbekal yakin kepada ALLAH, pegang dan pertahankan PERLEMBAGAAN yang melindungi Islam dan melayu, terbuka untuk ganding dalam KESEPAKATAN, mengembalikan kuasa dan ekonomi berasaskan komposisi kaum demi KESTABILAN negara.

 

Abd Aziz Bin Sardan

Setiusaha Agung Berjasa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.