BERJASA PARTI PIMPINAN MUDA

Mengurus kebangkitan generasi muda sebagai pelapis pimpinan negara yg yakin dengan perintah ALLAH , berpegang kepada prinsip perlembagaan yang meletakkan ISLAM sebagai agama persekutuan , sanggup berganding bahu dalam rantai kesepakatan Ummah dan faham struktur komposisi kaum untuk kestabilan kuasa menjadi antara peranan utama BERJASA.

Pemuda Berjasa adalah pemuda yang berteraskan fahaman akidah bahawa ALLAH selaku pencipta serta perkara perkara sebelum dan selepas ini semua nya dalam pengetahuan ALLAH.

Generasi pemuda ini terpanggil dan menyahut seruan ALLAH untuk memimpin umat. Dan faham kenapa ALLAH melarang kita mengangkat orang kafir sebagai pemimpin. Walaupun secerdik mana sekali pun si kafir yang tidak percayakan ALLAH, kita harus tolak mereka. Pemuda ini yakin untuk mempersiapkan diri untuk menjadi pemimpin. Jika pemimpin melayu islam di katakan gagal sebelum ini, generasi ini akan bakal mengambil alih pimpinan negara.

Bergabung nya pemuda dalam kepelbagaian latarbelakang keluarga dan pendidikan demi kesepakatan yang kuat. Syabas pemuda BERJASA!

 

Abd Aziz Bin Sardan

Setiusaha Agung Berjasa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.