Laungan ‘Hidup LGBT’ Cemari Perarakan Hari Wanita Sedunia.

Allah swt telah menciptakan manusia dengan sebaik-baik ciptaan dan di atas fitrah masing-masing samada lelaki atau perempuan.
“Sesungguhnya, Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya.”
Surah Al Tin, 95:4

Daripada kedua-duanya berkembang biak keturunan manusia dari pelbagai bangsa.
Kemudian wujud pula golongan yang tertarik sesama jantina yang dicetuskan oleh budaya barat, kononnya perjuangan melindungi hak asasi manusia.
Pada peringkat awal mereka menyendiri, namun kini suara mereka semakin lantang mempromosi secara terbuka amalan yang bertentangan dengan fitrah manusiawi.

Sehari selepas sambutan Hari Wanita Sedunia, negara kita dikejutkan dengan perarakan Women’s March yang berlangsung tanpa permit, menuntut penghapusan diskriminasi jantina dan memperkukuh hak wanita serta lain-lain tuntutan mengikut kaca mata barat.
Malangnya perarakan itu telah dicemari oleh Penyokong LGBT dengan laungan ‘Hidup Lgbt’ yang diketahui umum memperjuangkan fitrah songsang.
Walaupun kerajaan tidak iktiraf amalan ini kerana menyalahi Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang sivil, para penyokong LGBT berterusan mempromosi dan menghebohkan tanpa rasa malu kepada Allah swt, apatah lagi bagi yang Muslim.

Sehubungan itu Wanita Berjasa mengutuk sekeras-kerasnya desakan golongan LGBT agar masyarakat menerima budaya songsang mereka dan menggesa pihak kerajaan mengambil tindakan tegas ke atas penganjur perarakan iaitu Women’s Aid Organisation (WAO) dan Sisters In Islam(SIS) supaya insiden seumpama itu tidak akan berulang lagi dalam sejarah negara kita, menjadi barah yang sukar untuk dirawat.

Azizah Che Awang

Ketua Wanita Berjasa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.