Gandingan Profesional, Ulama dan Orang Muda Terajui Kepimpinan Berjasa.

Perhimpunan Agung Perwakilan Tahunan Parti Barisan Jemaah Islamiah Se-Malaysia (BERJASA), baru baru ini telah sepakat untuk memilih gandingan Profesional, Ulama dan Generasi Muda sebagai kepimpinan baru Parti. Mesyuarat yang bertemakan “Membangun Malaysia” bertempat di Hotel Putra, Kuala Lumpur melalui proses pengundian.

Berdasarkan undian, Dato’ Ir. Ts, Dr Badhrulhisham Abdul Aziz yang merupakan bekas Timbalan Naib Canselor sebuah universiti awam telah dipilih sebagai Presiden parti yang baru. Selain itu, Timbalan dan Naib Presiden yang terpilih ialah Ustaz Haji Hamidi bin Abu Hassan, Ustaz Haji Mohd Hazizi bin Ab Rahman dan Haji Mohd Shokri bin Mahmood yang merupakan bekas calon Berjasa pada PRU 13 yang lalu.

Setiausaha Agung parti pula disandang oleh En. Abd Aziz bin Sardan yang berpengalaman menjadi pengerusi perhubungan negeri Johor bagi Parti Keadilan Rakyat. En Iqbal Abd Razak (30) pula dipilih untuk mengalas tanggungjawab sebagai Ketua Pergerakan pemuda dan jawatan Ketua Pergerakan Wanita disandang oleh Hajjah Azizah Che Awang yang merupakan bekas guru besar cemerlang. Akhir sekali, jawatan bendahari disandang oleh Encik Abdul Razak Jantan, aktivis Berjasa yang berpangkalan di Gombak.

Pimpinan Parti Berjasa yang baru bertekad untuk mengubah lanskap politik negara dengan memfokuskan agenda kesepakatan sebagai teras utama perjuangan parti pada sesi kali ini.

Senarai penuh AJK tertinggi adalah seperti yang dilampirkan.

Presiden: Dato’ Ir,Ts, Dr Badhrulhisham Abdul Aziz
Timbalan Presiden: Ustaz Haji Hamidi bin Abu Hassan
Naib Presiden 1: Ustaz Haji Mohd Hazizi bin Ab Rahman
Naib Presiden 2: Haji Mohd Shokri bin Mahmood
Ketua Wanita: Hajjah Azizah bt Che Awang
Ketua Pemuda: En. Iqbal Hakim bin Abdul Razak
Setiausaha Agung: En. Abd Aziz bin Sardan
Bendahari: Abdul Razak bin Jantan

1 reply
  1. Fakrul
    Fakrul says:

    Moga parti Berjasa berjaya menjadi sebuah parti yang tidak dipandang sepi tanpa berita dan tanpa Ibu Pejabat.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.